Thursday, February 22, 2007



Την κοιτούσα κι αναρωτιόμουν πού πήγαινε, όχι βιαστική, ΑΕΡΙΝΗ, σαν ξωτικό της πόλης, σαν αυτά που δεν έχουμε ακόμα μάθει να πιστεύουμε πως υπάρχουν. Την είδα για μια στιγμή/ μια ανάσα/ να περνάει απ' το ορατό στο ΑΟΡΑΤΟ/ πίσω απ' τα μαλλιά της έκραζε αργά ένα κοράκι/μαύρο της νύχτας?...όχι : του κάρβουνου κι είχε κουρνιάσει για τα καλά/ έτσι να κάνεις, να το πάρεις, να φτιάξεις μια ζωγραφιά/ένα πορτραίτο κατά προτίμηση/κι αν είναι κοφτερή η όρασή σου, κάντο χωρίς μάτια/:
Γατι την είδα, προχωρούσε χωρίς μάτια//είχε άλλους αισθητήρες, για εκείνην δεν ήταν το μετρό/ ήταν ένας σταθμός κάπου εκεί έξω , στο ΑΠΕΡΑΝΤΟ διάστημα, και τα βήματα δεν είχαν τελειωμό, δεν είχαν γυρισμό, μόνο ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΝ
Κι ούτε γύρισε να κοιτάξει τον άντρα πίσω της, ίσως γιατί ένιωσε την ΑΥΡΑ του, ίσως να ήταν περιττός// ίσως εκείνη να ζούσε τη ζωή αλλιώς, ΑΠΟΡΡΟΦΩΝΤΑΣ επιλεκτικά κάποιες λεπτομέρειες, αφήνοντας έξω τα πολύ "μεγάλα", μαζεύοντας κοράλια σtoυς δακτύλιους του Κρόνου ή στο στεφάνι πάνω απ' τα κεφάλια μας.
ΑΡΑΓΕ πόσα τέτοια ξωτικά ΑΛΑΦΡΟΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ανάμεσα μας/
πόσα ν' αφήνουμε να λιώνουν έξω απ' τα σκαλιά μας/
έξω που τα σκυλιά γαβγίζουν/ έξω που γέρνει ο ήλιος και νυχτώνει/
έξω μόνοι//
κι η πόρτα, τι παράλογο, τόσο κοντά (???)

9 Comments:

Blogger sadosadist said...

και το πιο τρελλό είναι να μην ξέρεις σε ποια μεριά της πόρτας βρίσκεσαι ορισμένες φορές.

Στην από μέσα ή στην απ' έξω;

μερικές πόρτες είναι περίεργες!

:-)))

καλησπέραααα

8:11 PM  
Blogger koolkiller-ess said...

@ ihadafarm ... κάτι μου λέει ότι εμείς είμαστε στην απέξω... just a hunch ;-)

9:36 PM  
Blogger boywalkinginthewoods said...

κανένα ξωτικό
δεν λιώνει
έξω απ΄την πόρτα μου
μωρό μου
ούτε και άλλο ζωντανό
της φαντασίας ή όχι
γιατί έχω πόρτα
ανοιχτή
και το έξω είναι μέσα

όμως απόψε κάνει κρύο
και απο τις δυό μεριές
και αγκαλιάζω τα σκυλιά
που δεν φωνάζουν πια
να ζεσταθώ

2:25 AM  
Blogger sadosadist said...

@koolkiller-ess

μα να σου πω...

καμιά φορά... πόσο καλύτερα είναι να είναι κανείς στην απ' έξω!!!

:-)))

1:39 PM  
Blogger etalon said...

φιλαρακια καλα.
ετσι να μιλαμε.
να ξορκιζουμε την μεσα ερημια μας.
βαλσαμο στον πονο
αλαφροπατοντας στη ζωη
μη ξυπνησουμε κι αλλους
δρακους
(εχουμε αρκετους μαζεψει ο καθενας)

2:50 AM  
Blogger koolkiller-ess said...

@boywalking in the woods : μεγάλο πράγμα το έξω να είναι μέσα, το ζητούμενο πολλών. η μοναξιά παρόλα αυτά πάντα εκεί κα΄ποιες στιγμές
@ihafa : το ξέρεις ότι έιμαι μαζί σου σ' αυτό
@etalon : ακόμα κι οι δράκοι χρειάζονται. Μου θύμισες το Dragonheart, ενα πολύ γλυκό παραμύθι, μια προσωπικά αγαπημένη ταινία...

9:52 AM  
Blogger etalon said...

μη σε παιρνει απο κατω(ειδικα το Σαββατο=ειναι ετσι φτιαγμανο να σε ριχνει)δες το"εξομολογησεις εραστων" νομιζω οτι θα αγαπήσεις περισσότερο την Ελενα Μπόναμ Κάρτερ
(σαν παυσίπονο το post αυτο!!!)

2:35 AM  
Blogger candyblue said...

Με κλειστά τα τζάμια του αυτοκινήτου και τη μουσική στη διαπασών,κάθε ήχος αναιρείται. Στο φανάρι, σταματημένη πια, βλέπω στο απέναντι πεζοδρόμιο μια κοπέλα με μακριά μαύρα μαλλιά να μιλάει φωνάζοντας στο κινητό. Στέκεται σαν στρατιωτάκι με κολλημένα τα πόδια της. Οι κινήσεις της χαστουκίζουν με βία τον αέρα. Του σκίζουν την φόδρα. Τα σπαστά μαλλιά της κουνιούνται όπως κουνιούνται τα κύματα. Εκεί ξεσπάει όλη η δύναμη της. Πράσινο. Σπινιάρω και τα μάτια μου είναι ακόμα στις άκρες των μαλλιών της. Ξαφνικά το μυαλό μου με παραπέμπει σε κάτι που της μοιάζει. Σε μια εικόνα που άφησε μέσα μου μιαν άκρη μαύρου γκρεμού.
Πριν 4 χρόνια είδα μια κοπέλα, τσιγγάνα, στο δελτίο των 8:00 να φωνάζει για το δίκαιο του χαμένου της αδερφού έξω από τα δικαστήρια. Τα μαλλιά της ήταν μακριά πολύ,σαν μαύροι γκρεμοί, σπαστά,σχεδόν κύρτωναν στις άκρες τους και πήγαιναν σύμφωνα με το ρυθμό του σώματος της. Με το ρυθμό της φωνής ,του λόγου της, που τέντωνε τα πυρακτωμένα βέλη του στην κάμερα.
Είχε τη δύναμη στα μαλλιά της. Καθώς την έβλεπα να λέει διάφορα με την φωνή της τηλεόρασης τελείως χαμηλωμένη, μου δημιουργήθηκε ένα περίεργο συναίσθημα που έμοιαζε με αυτό του ιλίγγου στη θέα ενός μαύρου γκρεμού.Κατάλαβα την δύναμη των μαλλιών της,την δύναμη που ξέσπαγε στις άκρες των μαύρων αυτών μαλλιών.
Θα μπορούσε να ήταν κάτι πολύ μεγάλο αυτή η κοπέλα με τέτοια δύναμη στα μαλλιά της, αν δεν ήταν μια αδερφή που φώναζε για τον αδικοχαμένο της αδερφό. Μια μεγάλη ηθοποιός ας υποθέσουμε, που θα έβγαζε όλους τους ρόλους κάτω από τις απολήξεις των μαύρων της μαλλιών.

6:53 PM  
Blogger koolkiller-ess said...

@candyblue έγραψες πάλι κοριτσάρα!

7:01 PM  

Post a Comment

<< Home